четвер, 4 жовтня 2007 р.

Луціе і Даніел



Вони не близнята і навіть не рідні брат з сестрою, хоча той, хто їх бачить вперше інакше і не подумає. Стосунки мають... не просто близькі, не просто родинні, це просто якийсь симбіоз двох дитячих душ...

Коли кажу "симбіоз" - це не просто так. Один одного вдало доповнюють, постійно тримаються купи, і навіть у великій дитячі компанії перевагу надають товариству один одного,суверенно виключаючи протилежний варіант. Знайомі від народження :) від народження разом виростають, хоча на жаль, останнім часом це вже не зовсім так.

Даніел - мій похресник, мій племінник, у цій парі старший. Він, як і личить, виконує роль охоронця, він уважний, він ласкавий, і як всім здається, той, хто у цій парі більше любить.

Луціе - моя доня, забудькувата і розсіяна, має естетичні відчуття, дуже часто нагадує мені якогось митця "не від світу цього". По мені успадкувала властивість залишати сильні емоції для себе. Її найбільший прояв почуттів до Данечка - це коли вона мені у пітьмах дитячої, перед сном тихенько скаже:"Треба вже до Данечка поїхати, я за ним так скучила..."

Інколи мені здається, що вони саме завдяки своїй присутності адаптовуються до ситуацій нових і незвичних. В той час, як сестра полюбляє відпочинок досить організований, напланований, я залишаю дітиськам простір для власної фантазії. Мабуть тому, що вона є мама, що панічно боїться всіх незапланованих ситуацій, тому старається їм запобігати, а я навпаки - з радістю спостерігаю, як будуть в них поводитись наші діти.

Перечитую, і чомусь мені здається, що я занадто серйозно роздумую. Тільки як словами передати їхні посмішки, їхні жарти, їхню ніжність один до одного...

Це просто треба бачити, як вони хваляться один одному новими зубами (або тими, що випали), як кепкують один з одного, або ведуть "серйозні" бесіди за тарілкою спагетті.

Льолік і Болік, Мальвіна з Буратіно, радістка Кет і Штірліц, два клоуни, два сонця, два ангели, а також інколи два симпатичні чортики, любляться й чубляться разом вже майже сім років. Якби ж це так було все життя...

Подібні дописи:



0 коментарі:

Дописати коментар