пʼятницю, 5 грудня 2008 р.

Хеппі, меррі і фальшиве...

В Пуерто-Ріко живуть переважно католики. Але і там, так само як і в решті Центральної Америки, Лондоні чи Делі серед різдвяних прикрас домінує Санта Клаус. Космополітичний жовіальний товстун, котрий своєю вірою не образить ні християнина, ні іудея, ні мусульманина окремо, але всіх разом - так.

Того Санту, котрого ми знаємо сьогодні, допомогла у світі розповсюдити Coca-Cola, для підвищення продажу прохолоджуючих напоїв зимою, коли їх купує дуже мало людей. Ілюстратор Haddon Sundblom намалював для кампані Санту з Кока-Колою в руці так, як відомий у світі досьогодні - веселий грубий дідусь в червонобілому кожусі з широким паском. Сполучення Санта Клаус - Кока-Кола - Різдво спрацьовує досконало.Санта є популярний всюди, де п'ється Кока-Кола. А тому що п'ється всюди, Санта поширений глобально.

Насамперед подобається дітям. А батьки, як відомо, для іскри в оці потомка зроблять і набагато драматичніші моральні компроміси, ніж тиха підтримка кічу.

А бідні чеські діти мають в голові з того всього коктель.Коли їм кажу, що Санта Клаус то Святий Миколай, котрий ходить сьогодні, вони не розуміють, чого він з Кока-Колою ходить на Різдво. І чого тягає на Різдво за собою мішок з подарунками, якщо подарунки носить Ісусик (Єжішєк). Ще й шляється, від Миколая (який в Чехії сьогодні) аж до Різдва. Що він той весь час робить - невідомо.

Правда, задумуються вони ненадовго. Хто принесе подарунки їм, в принципі, байдуже. Головне аби були справжні.

P.S. А це вони не знають ще про одного "клона"...

Подібні дописи:



1 коментарі:

Unknown сказав...

Все дети очень любят Новогодние и Рождественские праздники, особенно за то, что они находят под елкой подарки. Так как, я и сам в детстве очень любил эту пору, так и мои дети любят сейчас!) У меня две прекрасные дочки, которые обожают сладости и подарки. Скоро, как раз приближаются праздники и пора задуматься над подарками. В прошлом году, я купил им красивые куклы на сайте, где есть отличные детские игрушки для девочек http://manytoys.com.ua/7-detskie-tovary-dlya-devochek. Мне понравилось, что цены у них умеренные и большой выбор игрушек на разный возраст.

Дописати коментар