суботу, 16 липня 2011 р.

Листи до молодшого я

Одна з чорнових назв книги, котра, можливо, ніколи не буде дописана. ) А це уривок.

"Привіт,

знаю, що голова твоя зайнята зараз задачею дуже важливою і хвилюючою, а саме правильності вибору. Тому, власне, пишу.

Саме зараз ти сидиш на балконі з списком екзаменаційних питань з історії, а два твої упадальники ріжуться в карти (прийшли, поміж тим, вчити історію, от тільки не планували тут зустрітись). Два півники, котрі б’ються за курочку дозволеним, цивілізованим методом. І в запалі майже забули про існування прекрасної дами. Тестостерон.

А ти дивишся на хлопчиків і не знаєш, кого з них вибрати. Упадальник А може похвалитись статурою і м’язами, котрі дозволяють винести тебе на п’ятий поверх. Він носить квіти і цукерки, бо кишенькові гроші дозволяють таке студентові, декламує вірші, і на людях неодмінно демонструє твою належність йому.

Упадальник Б, голубоокий хлопчина,не говорить голосних слів, не носить квітів, але носить книги з батьківської бібліотеки, і взагалі - з ним набагато цікавіше, часто говорить про свої плани на майбутнє, такі райдужні, аж наївні, настільки, що не хочеться вірити в їх здійснення.

Я тобі скажу, кого ти вибереш. А.

Це потім ти з’ясуєш, що вірші його насправді не цікавлять, квіти і цукерки - це міщанська любов до символізму і посередній смак. Через багато років з подивом дізнаєшся, що в Б здійснились геть усі мрії, крім одної - ти в них не будеш. Це він тобі скаже сам, а ще згадає, як ти пахла трускавками, коли ви вперше цілувались.

Так що вибрала ти недобре. Але можливо, саме тому тепер ти з тією людиною, котру хотіла бачити коло себе..."

Подібні дописи:



4 коментарі:

Анонім сказав...

Через багато років з подивом дізнаєшся, що в Б здійснились геть усі мрії, крім одної - ти в них не будеш.

...може, це й додало тому Б наснаги добитися здійснення всіх інших мрій?...

Kerzenlicht

Tango Dancer сказав...

"Але можливо, саме тому тепер ти з тією людиною, котру хотіла бачити коло себе..."

Саме так. Кожен крок зроблений в минулому веде нас до там де ми є в теперішньому. Ти зробила правильний вибір.

ViTanya сказав...

в мене була дуже подібна ситуація, він дійсно носив мені книжки з батьківської бібліотеки,я вийшла за нього заміж, але він так і залишився мрійником, не дбав ні про мене, ні про дитину, зате був неймовірно романтичним. Він і досі поводить себеяк підліток. Ми прожили разом 15 років і розійшлись.

un.known сказав...

А якою є та людина, котра є поруч зараз?

Дописати коментар