суботу, 5 вересня 2009 р.

Україна туристична

... в плані туризму - країна невідкритих можливостей. Як не соромно, я пересвідчилась, що краще знаю історію (і експозицію) найцікавіших чеських замків, наприклад, ніж українських. Малим виправданням може бути тільки те, що цікавитись історією я почала порівняно недавно, як і взнала про існування замків в Україні.

А то Україна багата не тільки замками (зруйнованими чи зовсім знищеними), але й величезними, підприємцями незбаданими і державою запущеними ресурсами. Газетна нецікава фраза, але...

До написання цієї фрази мене підштовхнуло дослідження Всесвітньої туристичної організацї (UNWTO), за даними котрої Україна зайняла сьоме місце серед найбільш відвідуваних по кількості туристів країн (після Франції, Сполучених Штатів, Іспанії,Китаю, Італії та Великобританії. А в Україні ці туристи найбільш відвідували... Київ.

Що мене, західнячку, ображає. Бо пообзиравши цього року Київ (нічого проти самого Києва), вважаю, що туристам є що показати і в рідних Карпатах. І навіть вигадувати багато не тре.

Це мені нагадало експансію туристів у Карлових Варах. Нічого екстра цікавого там нема, в Чехії купа набагато цікавіших (і з точки зору історії) місць... але Вари - то як Мекка. Імідж. Реноме.

Подібні дописи:



0 коментарі:

Дописати коментар